مواد لازم:
*یک کیلو میگوی تازه با پوست خریداری کنید(میگوهای که از قبل پاک شدن و در بازار بفروش میرسن برای
این نوع غذا اصلا مناسب نیست)
*یک عدد تخم مرغ درشت
*ماست ترش و غلیظ یک پیمانه
*آرد گندم حدودا 300 گرم
*شکر یک قاشق چایخوری
*جوش شیرین یک قاشق چایخوری
*بکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
*روغن ریتون یا روغن هسته انگور یک قاشق غذاخوری
*نمک به مقدار لازم
*روغن سرخ کردنی به میزان لازم
طریقه پخت:
دنباله نوشتار
مواد لازم
- پیاز متوسط : یک عدد
- گوجهفرنگی: یک عدد
- رب گوجهفرنگی : ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- سس سفید: یک قاشق غذاخوری،(مطابق دستور گفته شده)
دنباله نوشتار
میگو (پاک شده) نیم کیلو |
کدو (خرد شده) 1عدد |
فلفل دلمه ای (خرد شده) 1عدد |
پیاز (ریز شده) 1عدد |
روغن 1چهارم پیمانه |
فلفل قرمز 1قاشق غذاخوری |
لیمو ترش 1عدد |
نمک به میزان لازم |
دنباله نوشتار
چند سالی است که مرغ سوخاری به صورت های مختلف در فهرست غذاهای فوری خانواده ها – به خصوص رستوران های غذاهای سریع (فست فود) – قرار گرفته و در بین بچه ها نیز طرفداران زیادی دارد ولی ماهی سوخاری با خواص بسیار و تنوع موجود در میان ماهی ها در این فهرست جایی ندارد.
درحالی که شما می توانید آن را به عنوان غذای فوری در خانه طبخ کرده و از خوردن اش لذت ببرید. این روش پخت ماهی برای تشویق بچه هایی که میانه خوبی با طعم و مزه ماهی ندارند، بسیار کاربردی است
مواد لازم برای 4 نفر:
دنباله نوشتار
میش ماهی : ماهی درشت و بزرگی است، رنگ شکم آن تقریباً کاهی سفید و سرش بزرگ است، پولکهای نسبتاً پهنی داشته و در پشت قهوه ای رنگ و در ناحیه شکم سفید متمایل به زرد می باشد.
دنباله نوشتار
این ماهی جزء گروه اول ماهیان جنوب است،از لحاظ مزه گوشت ارزش اقتصادی دارد.گوشت شیر ماهی لخم(بی خار،بدون تیغ)است
دنباله نوشتار
میگو شامل سر، بدنه و دم است. قسمت بدنه آن مورد استفاده است، یعنی سر تا زیر گردن و دم آن قابل مصرف نیست.
دنباله نوشتار
مواد لازم برای برای ۴ نفر:
▪ یک سوم فنجان سس ماست: (۲ عدد سیر له شده، ۱ ق.س آویشن،
▪ یک چهارم ق.چ گشنیز،
▪ یک چهارم فنجان سرکه،
▪ یک چهارم فنجان آب،
▪ یک دوم فنجان ماست ،
▪ ۱عدد پیازچه و فلفل)
▪ ۴ تکه فیله ماهی،
▪ ۱ عدد لیمو ،
▪ نمک،
▪ ۴ برگ کاهو،
▪ ۱ عدد گوجه فرنگی،
▪ ۴ عدد نان باگت.
دنباله نوشتار
سرو این غذا همراه با سالاد بسیار عالیست. ماهی kasbaغذائیست متعلق به شهریست که در حاشیهی دریا و خلیج در عربستان سعودی واقع شده. فیلهی سفید هر نوع ماهی که دوست دارید در این دستور پخت استفاده نمائید.
دنباله نوشتار
● مواد لازم برای چهار نفر:
ماهی چرخ شده= ۳۰۰گرم
سیب زمینی متوسط آب پز شده= ۳ عدد
گشنیز تازه خرد شده= ۳ قاشق غذا خوری
پیاز خرد شده= ۱ عدد
پودر زیره= ۱ قاشق مربا خوری
پودر سیر= ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز =به میزان لازم
شنبلیله خشک= ۲ قاشق مربا خوری
نمک و زردچوبه= میزان لازم
روغن برای سرخ کردن= به میزان لازم
دنباله نوشتار
مواد لازم
6 عدد میگو سایز متوسط برای هر نفر1 عدد فلفل دلمه ای 1 عدد پیاز 1 ق س سویا سس به میزان لازم ادویه میگوی آسیایی ملقب به 5 ادویه1 حبه سیر خرد شده2 عدد سیخ باریک چوبی
دنباله نوشتار
مواد لازم :
تن ماهی روغن گرفته ۴۰۰ گرم سس مایونز ۴ قاشق غذا خوری کرفس خردشده ۴ قاشق غذا خوری پیاز خرد شده ۲ قاشق غذا خوری جعفری خرد شده ۱ قاشق غذاخوری سرکه سفید ۱ قاشق غذاخوری نان ساندویچ ۴ تکه گوجه فرنگی برش خورده ۲ عدد پنِیر پیتزا، نمک، فلفل سیاه به میزان لازم پاپریکا، چیپس و خیار شور برای تزئین
دنباله نوشتار
برنج نیمدانه | یک پیمانه |
کره | 20 گرم |
ماهی | سه تکه کوچک |
خمیر بنیه | به مقدار لازم |
گوجه فرنگی | برای تزیین |
سبزیجات رنگی خرد شده | برای تزیین |
سبزی ( شوید ) | دو پر |
دنباله نوشتار
شیخ حر عاملی ، محمدبن حسن ، تفصیل وسائل الشیعه الی تحصیل مسائل الشریعه ، موسسه آل البیت ع ، ج 24 ، ص 127 .
دنباله نوشتار
امام رضا (ع) می فرمایند: مَن خَشِیَ الشَّقیقَةَ وَالشَّوصَةَ ، فَلا یُؤَخِّر أکلَ السَّمَکِ الطَّرِیِّ صَیفاً وشِتاءً؛
هر کس از درد شقیقه و شکم درد مىترسد ، نباید در تابستان و زمستان ، خوردن ماهى تازه را به تأخیر افکند.(بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه324 )
دنباله نوشتار
دنباله نوشتار
دنباله نوشتار
مواد لازم:
آرد نخود=۱۰۰ گرم
زنجبیل نرم شده=۱ قاشق چایخوری
سیر تازه کوبیده شده=۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز=۲ قاشق چایخوری
نمک=۱ قاشق چایخوری
زردچوبه=۲/۱ قاشق چایخوری
فلفل سبز تازه=۲ عدد ریز شده
آب=۳۰۰ میلی لیتر/ ۱و ۴/۱ لیوان
ماهی روغنی=۱ کیلوگرم
روغن=۳۰۰ میلی لیتر
برگهای تازه گشنیز ریز شده
برنج پخته شده برای صرف
مواد لازم برای تزئین:
دو عدد لیموی تکه شده،۶ عدد فلفل سبز از وسط بریده شده
دنباله نوشتار
شاید تا حالا شما هم اصطلاح مرینیت کردن رو از زبان آشپزا شنیده باشید و خیلی هم براتون جالب باشه که مرینیت کردن چیه که اینقدر برای آشپزا مهمه و خیلی سفارش میکنن که حتما قبل از پخت مرغ و گوشت و ماهی یا حتی سبزیجات اونو مرینیت کنید به زبان ساده بخوام براتون بگم مرینیت کردن یعنی مزه دار کرده ماده اصلی غذا قبل از پخت طوری که طعم اون رو بر نگردونه و فقط خوشمزه ترش کنه!
دنباله نوشتار
مواد لازم:
ماهی شوریده فیله شده:۴۰۰ گرم
آرد گندم:۱ پیمانه
تخم مرغ:۲ عدد
آرد سوخاری:۲ پیمانه
سویا سس:۴ قاشق غذاخوری
آبلیمو:۴ قاشق غذاخوری
سرکه:۳ قاشق غذاخوری
زردچوبه:نصف قاشق مرباخوری
روغن:به مقدار لازم
دنباله نوشتار
یکی از عادتهای خوب غذایی که متخصصان تغذیه آن را توصیه میکنند، مصرف هفتگی فرآوردههای دریایی از انواع ماهی گرفته تا میگوست در اینجا به پنج مورد از خواص شاخص میگو اشاره می کنیم:
دنباله نوشتار
ماهی حلوا گوشتی است و تیغ ندارد.ماهی حلوا سیاه برای سرخ کردنی ماهی مناسبی
می باشد و اگر ماهی حلوائی خریداری کردید که وزن آن بیشتر از یک کیلوگرم بود بهتر است
پوست آن را بگیرید تا هنگام سرخ کردن لذیذتر شود.برای سرخ کردنی ماهی حلوا را از قسمت
کمر برش بدید .ماهی حلوا برای قلیه ماهی هم بسیار مناسب می باشد ولی برشش را باید
به این طریق انجام داد که،ماهی را از زیر شکم شکاف بدید و داخل شکمش را تخلیه کنید
و ماهی را بصورت رولتی برش داده تا در هنگام پخت قلیه ماهی ،گوشت ماهی وا نره.ماهی
حلوا برای "شکم پر" و" ته چین ماهی "نیز مناسب است.
دنباله نوشتار
مواد لازم:
*سبزی قلیه را از قبل سرخ کنید و کنار بگذارید(جعفری و گشنیز و مقدار کمی شنبلیله)500 گرم
*ماهی مخصوص قلیه(شیر،صُبیتی،سکن)800 گرم.معمولا آبادانی ها برای قلیه "میش ماهی"استفاه می کنن.
*پیاز درشت 2 عدد
*سیر یک بوته
*رب گوجه 3 قاشق سوپخوری
*ادویه مخصوص ماهی که شامل:زردچوبه،فلفل سیاه،فلفل قرمز،پودر لیمو عمانی.
*آرد و نمک و ادویه برای سرخ کردن ماهی
*تمر هندی یک بسته 100 گرمی
*روغن به میزان لازم
دنباله نوشتار
مواد اولیه:
- گشنیز۲۵۰گرم
- شنبلیله ۵ شاخه
- پیاز بزرگ ۱عدد
- سیر بزرگ ۱عدد
- ادویه مخصوص ماهی شامل:زردچوبه،پودرفلفل قرمز،پودر لیمو عمانی
- ماهی به میزان دلخواه(هرنوع ماهی می شود.ولی بیشتر با ماهی هوور یا همان ماهی تن تازه).
- تمر هندی که بهتر است از تمبر هندی بی هسته که رنگ سیاه دارد استفاده کنیم . به علت رنگ و طعم آن
- رب گوجه فرنگی ۱قاشق سرصاف غذاخوری.
دنباله نوشتار
پزشکان میگویند ماهی بخورید و سعی کنید ماهیهای متنوعی را در سبد غذاییتان داشته باشید اما وقتی برای خرید آن میرویم یا سری به بازار ماهی فروشها میزنیم. با انواع و اقسام ماهیها روبرو میشویم و سردرگم میمانیم که کدام یک را برداریم.
گاهی هم شاید فقط با توجه به قیمتها یکی را انتخاب کنیم بدون آنکه بدانیم هر ماهی باید به روشی خاص پخته شود و برای غذایی خاص مناسب است. این مطلب به این موضوع اختصاص دارد که هر ماهی بهتر است با چه روشی پخته و مصرف شود.
دنباله نوشتار
با این روش می توانید ماهی را خودتان با طعم و مزه کنسرو های بازاری در منزل تهیه کنید. بهترین ماهی برای این خوراک ، ماهی مخصوص تن یعنی ماهی هوور است. این غذا اگر با ماهی هوور پخته شود طعم و مزه کنسرو تن ماهی را خواهد داشت. ولی از همین روش با انواع ماهی گوشتی که در دسترس دارین می توانید امتحان کنید و نتیجه خوبی خواهد داشت. این نوع پخت برای کسانی که رژیم دارند بسیار مفید است و کالری کمتری دارد.
مواد لازم:
ماهی هوور یا هر ماهی دلخواه دیگر 200 گرم
آب نصف استکان
آبلیمو نصف استکان
نمک یک قاشق مربا خوری
روغن مایع یا روغن زیتون کمی
دنباله نوشتار